A tanulás módszertanáról beszél a szakember

December 4-én, kedden 18 órától kezdődően Nagykárolyban mutatja be legújabb könyvét a magyarországi Lantos Mihály. A szakember legújabb, tanulásmódszertani könyvében a szülőknek ad segítséget arra az esetre, ha a gyerek megreked a tanulásban. 

1

A könyvbemutatón részvétel ingyenes, a könyvet az eseményen kedvezményesen lehet megvásárolni. „A legtöbb, amit tehetünk a gyerekünkért, az az, hogy nem engedjük elveszíteni a tanulási képességeit! Ha hagyjuk, hogy vidáman, játékosan fedezze fel ő maga a világot, és ha kell, mutatunk neki olyan tanulási eszközöket és módszereket, amelyek az elménk működéséhez igazodnak, nem pedig az elméjét akarjuk rákényszeríteni értelmetlen szabályok alkalmazására. Ha ezt megtettük, elvégeztük a vállalt feladatunkat. A hatékony módszerek használata, vagyis a tanulás már a gyerek dolga!

A gyerekeknek szóló Lépéselőny – Tanulj meg tanulni! című könyvet azért írtam, hogy segítsek élményt találni az elméjük kreatív világában, ez a könyv a szülőknek szól. Arról, hogy a gyerekünk után hogyan segítsük világra a sikeres felnőttet is” – fogalmazta meg Lantos Mihály.

A rendezvény helyszíne a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum lesz.