Célszerű már jelentkezni

Nem is olyan régen ismét nagyon sok embernek segédkeztek a magyarországi állampolgársággal kapcsolatos ügyintézésben. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nagykárolyi székházában, azaz az Eurotrans Alapítvány területi irodájában 34 honosítási kérelmet nyújtottak át Magyarország kolozsvári főkonzulátusa munkatársainak.

Ez a szám azt jelenti, hogy körülbelül kétszer ennyi, azaz bő hetven személy igényelte a könnyített honosítást. Tizennégy személy az úgynevezett klasszikus anyakönyveztetéssel kapcsolatos ügyeit intézte a kihelyezett konzuli napon. Ez pedig azt jelenti, hogy ők már egy ideje rendelkeznek a magyar állampolgársággal, és a magyarországi hatóságokkal közölték a különféle anyakönyvi változásokat – például születés, elhalálozás, házasság, netán válás stb. A főkonzulátus munkatársainak igen sok anyakönyvi kivonatot is átadtak, de egyéb konzuli ügyeket is intéztek a nagykárolyiak, illetve a vidékbeliek, így többen igényeltek Magyar igazolványt, illetve pótfüzetet. Ismét sokan, egész pontosan huszan kértek magyarországi útlevelet.

A konzulátus munkatársai a hosszúra nyúlt napot követően elmondták, hogy jó érzés volt Károlyban lenni, sokaknak tudtak a segítségére lenni.

Legközelebb szeptember 5-én lesz Nagykárolyban kihelyezett konzuli nap, célszerű már érdeklődni, feliratkozni az RMDSZ nagykárolyi irodájában. Javallott minél hamarabb megtenni, hiszen már többen feliratkoztak arra az alkalomra.