Családi Nap volt Börvelyben

Nyolcadik kiadásához érkezett a börvelyi RMDSZ szervezete, a helyi önkormányzat, illetve a különböző helyi vonatkozású cégek által támogatott rendezvény, a Börvelyi Családi Nap. Az idei eseményre vasárnap került sor, a börvelyi focipályán.

A helyszínre kilátogatókat Varga Sándor színművész, a helyi kulturális központ vezetője köszöntötte, átadta Kiss Zoltán polgármester üdvözletét is. A mezőfényi–börvelyi fúvószenekar fellépését követően a helyi óvodások, iskolások műsora következett. A kulturális program további részében a lucăceni-i mazsorettek előadását a Bekek néptáncegyüttes műsora követte. A programokkal párhuzamosan bográcsban főtt ételek versenye is zajlott a helyszínen, amelynek eredményhirdetésére a délutáni órákban kerítettek sort. Csáki Feri műsorát követően a Republic együttes lépett színpadra, majd utcabál és tűzijáték zárta a rendezvényt. A helyszínen egyébként kapni lehetett a börvelyiek büszkeségét, a közkedvelt Börvelyi Csodafánkot. A finomság hatalmas mennyiségben fogyott, hiszen a délutáni órákig negyven kilogrammnyi lisztből sütött fánk nagyon hamar elfogyott.

2

Kiss Zoltán portálunknak nyilatkozva elmondta, minden évben igyekeznek úgy összeállítani a programokat, hogy minden generáció képviselői találjanak kedvükre valót köztük. Az esti sztárfellépőt is minden évben igyekeznek úgy kiválasztani, hogy közismert és közkedvelt meghívott legyen. (A szombat esti Republic koncertre egyébként több ezren voltak kíváncsiak.) A polgármester mindenkinek köszönetét fejezte ki, aki munkájával, segítségével hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

3