Felvonulással kezdődött a Strudlifesztivál

A kaplonyi fúvószenekar vezette fel a mazsorettek, illetve a csanálosi kultúrcsoportok menetét a vasárnapi Strudlifesztivál kezdetén.

A község központjában felállított színpadig vonultak, ott a helyi óvodások, iskolások táncos, pompomos műsora következett. A csanálosi fiúk egy nagyon sajátságos focis számmal készültek, ami nagy sikert aratott az eseményt figyelemmel kísérő közönség tagjainak körében.

Felvonulással kezdődött a Strudlifesztivál

Mellau József polgármester tartotta a hivatalos megnyitó üdvözlőbeszédét. Kihangsúlyozta a sváb hagyományok, jelen esetben a strudli hagyományos receptje továbbadásának, népszerűsítésének fontosságát. Mellau után Erdei D. István parlamenti képviselő, Johann Leitner, a Német Demokrata Fórum megyei szervezetének elnöke, valamint Ludescher Herbert, a NDF Nagykárolyért és vidékéért felelő megbízottja szólt a jelenlévőkhöz.

A beszédeket követően folytatódott a kulturális program. A helyi iskolások, a mezőpetri tánccsoport, a nagykárolyi férfikórus, a kálmándi tánccsoport, a csanálosi asszonykórus, a Lustige Schwaben Grosskarol tánccsoport, a nagyváradi Control Dance, a nagykárolyi Lead and Follow táncosai, a kolozsvári opera művészei, a magyarországi Desperado együttes, a szatmárnémeti Royal-Team formáció és a magyarországi Cairo együttes követték egymást a színpadon.

Felvonulással kezdődött a Strudlifesztivál