Fókuszban a tánc (1.)

Csütörtökön, augusztus 9-én kora este, 8 órai kezdéssel, az immár 11. alkalommal megtartott AugustFest harmadik, míg a CareiFest hetedik estjét tartották a Károlyi-kastélyt övező parkban. Az alkalmat a táncnak szentelték, és bő másfél órán át a nagykárolyi táncegyesületek mutatták be a tudásukat.

Táncgála Nagykárolyban

Társasági, modern vagy klasszikus táncot adtak elő egyéniben vagy csoportosan a Táncgála első estje során. Felléptek: a Magic Dance (Nagykárolyi Kulturális Központ, felkészítő: Raluca Păvăluc), Lead & Follow (Nagykároly, felkészítő: Bagossy Zoltán), Club Dance (Nagykárolyi Diákklub, felkészítő: Cătălina Curceanu), illetve a meghívottak: Stil Tánccsapat (Aradi Diákklub, felkészítő: Mirela Cosma), valamint a Lucăceni-i mazsorettcsapat (felkészítő: Raluca Păvăluc).

Hozzávetőleg 21.30 órakor a színpadra lépett a legendás Gabriel Dorobanțu. Érzelmes dalok sokaságát adta elő a lelkes közönség nagy örömére. Közel kétezren vettek részt a koncerten.

A rendezvény szervezői: Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság, Nagykárolyi Kulturális Központ, Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a Nagykárolyi Helyi Tanács támogatásával. Az eseményt támogatta: Alconor Company, Ardealul, Polipol Mobila. Műsorvezetőként Járay Zsanett és Adrian Ştefănuţi működött közre.

Közlemény