Fókuszban a tánc (2.)

Pénteken, augusztus 10-én este 8 órai kezdéssel folyatódott a 11. AugustFest, a CareiFest nyolcadik alkalma. Előbb a Nagykárolyi Táncgála második estjét tartották, melyen társasági és modern táncot adtak elő egyéniben vagy csoportosan a nagykárolyi táncegyesületek tagjai.

Nagykárolyi Táncgála

Fellépett a Magic Dance (Nagykárolyi Kulturális Központ, felkészítő: Raluca Păvăluc), Lead & Follow (Nagykárolyi, felkészítő: Bagossy Zoltán), Club Dance (Nagykárolyi Diákklub, felkészítő: Cătălina Curceanu). Egyéni táncot mutatott be Larisa Latiș, a diákklub színeiben, őt Cătălina Curceanu koreografálta, páros táncot adott elő Szerény Dóra és Bagossy Zoltán.

21.30-kor a színpadra állt a legendás Soltész Rezső énekes. Bő háromezer fős hallgatóságát olyan slágerekkel kényeztette, mint a „Szóljon hangosan az ének”, a „Gondolsz-e majd rám”, az „Akit szeretnek” vagy az „Egyszer volt”.

A rendezvény szervezői: Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság, Nagykárolyi Kulturális Központ, Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a Nagykárolyi Helyi Tanács támogatásával. Az eseményt támogatta: Alconor Company, Ardealul, Polipol Mobila. Műsorvezetőként Járay Zsanett és Adrian Ştefănuţi működött közre.