Folytatódik a gyűjtési akció

Idén is megszervezte karitatív gyűjtési akcióját a Nagykárolyi Kulturális- és Sportigazgatóság. A téli humanitárius kampányok sorában, a Florin Bărnuțiu (Viltzi) számára szervezett gyűjtés bizonyult a legeredményesebbnek, hiszen eddig 2731 lej és 50 euró gyűlt össze, a nagykárolyi származású fiatalember gyógykezelését segítendő.

Florin 43 éves, agyvérzése volt, az orvosok szerint 1% esélye volt a túlélésre. Mesterséges kómában tartották két hónapig, egy évig pedig lélegeztetőgépen. A nagykárolyi születésű és lakos Florin néhány éve feleségével és két gyermekével Angliában él. Erős akaratának, kitartásának, valamint a fizioterápiás csapatnak köszönhetően lekapcsolták a lélegeztetőgépről, 2018 májusáig gondozóházban tartózkodott.

A kezelés folytatásához anyagi támogatásra van szüksége. Pénzadományok helyezhetők el munkanapokon a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában, a Városi Könyvtárban és a Károlyi-kastély 10-es szobájában kihelyezett urnákban, naponta 9-15 óra között, illetve a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság által szervezett rendezvényeken a Károlyi-kastélyban, a Nagykárolyi Városi Színházban és szabadtéren.

Florin Bărnuțiu a Kastélylakók együttes tagja volt. Ismert muzsikus családból származik: édesapja, Puiu Bărnuțiu, a Kastélylakók alapító tagja, közismert zeneszerző és előadó, édesanyja, Florica, könnyűzenei szólista, testvére, Puiu Bărnuțiu jr.,elismert zeneszerző és zenész.

A gyűjtést december 22-ig folytatják a kulturális intézmény munkatársai. Aki szeretne adományaival hozzájárul Florin Bărnuțiu (Viltzi) kezeléséhez, azt arra kérik, hogy a kihelyezett urnák valamelyikébe helyezze bele az adományozásra szánt összeget. Az urnákat megtalálhatják a művelődési központban, a városi könyvtárban, a Károlyi-kastély 10-es termében, munkanapokon 9-15 óra közötti időszakban, valamint időszakosan, a kulturális igazgatóság által szervezett nyilvános rendezvényein.

A Nagykárolyi Kulturális- és Sportigazgatóság nevében, Bogdan Georgescu igazgató ezúton is köszönetét fejezi ki az adományozóknak.

1