Fotók a természetről

Öröm és megtiszteltetés a Károlyi-kastélyban kiállítani, mondta némileg meghatottan Szöllősiné Haller Orsolya magyarországi fotóművész vasárnapi egyéni fotókiállításának megnyitóján. Nem első alkalommal érkezik képeivel Szatmár megyébe, hiszen Szatmárnémetiben is már volt kiállítása.

Szöllősiné Haller Orsolya kiállítása a Természet (S) Pillanatok című játékos szófordulatot is tartalmazó adta a tárlatnak. A fotós saját bevallása szerint kiállítása egy olyan átfogó anyag, mely tökéletes betekintést enged lelkivilágába, mindabba, ami őt érdekli.

Fotók a természetről

A kiállító művész, fényképész és informatikatanár, akit igencsak sokoldalú egyéniségnek tartanak ismerősei. Gyermekként édesapja vezette be a zene világába, amit a mai napig is művel. Természetet kedvelő családban nőtt fel, és ez a szemlélet őt is „megfertőzte”. Gimnáziumi évei alatt lett a fotózás rabja és az állatok iránti szeretet vezette a természetfotózás felé. Az olyan apró részletek is érdeklik, amelyek más ember számára talán észre sem vehetők. Él a makrózás lehetőségeivel, amely segítségével akár 1–2 centiméterrel is megközelítheti a témát. Autodidakta módon képzi magát, a tapasztalat a legfőbb tanítója. Bár a digitális technika lehetővé tenné, mégsem használja a retusáló-, képmódosító eljárásokat, inkább megpróbálja a természetes valóságban elénk tárni a világot.

A kiállítás augusztus 11-ig látogatható.

Fotók a természetről