Hajrá, SAPIENTIA U23!

Tusványoson írják alá a Sapientia EMTE és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia közötti együttműködési megállapodást.

Együttműködési megállapodást köt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA). Az együttműködő felek feladatuknak tekintik a Székelyföldön felnövő új nemzedékek egészséges és keresztény értékeken alapuló nevelését. Ennek érdekében, összehangolt szakmai munkával illetve erőforrásaik közös felhasználásával támogatják a versenysportban és egyetemi tanulmányokban egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtó székelyföldi fiatalokat.

Az SZJA célja, hogy a sportoló fiatalok fizikai fejlődés mellett hangsúlyosan segítse, azok intellektuális és tanulmányi előremenetelét is, ezáltal hosszútávon a jövő kihívásainak megfelelő és elsősorban szülőföldjükön boldoguló sportolói elitet hozzon létre. A 2018/2019-es jégkorong idénytől kezdődően az SZJA a román és magyar bajnokságokban egyaránt résztvevő, elsősorban egyetemistákból álló jégkorong csapatot indít, mely a „SAPIENTIA U23” nevet fogja viselni.

A megállapodást Kató Béla, a Sapientia Alapítvány elnöke, dr. Dávid László, a Sapientia EMTE rektora és Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke írják alá.

Helyszín: Tusványos, Sapientia-sátor.

Közlemény

1
kép: gyerehokizni.hu