Homonyik Sándor Nagykárolyban

Júlia-bált szervez idén is, immár a negyedik alkalommal a Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség. Ezúttal is az épülő új református templom támogatása érdekében rendezik a bált, egész pontosan a harangvillamosítást támogathatjuk. A részvételi szándékot 20-éig lehet jelezni.

Hogy miért éppen Júlia-bál? Azért, mert 1846-ban ez idő tájt, szeptember 8-án ismerte meg Nagykárolyban, az Aranyszarvas-fogadóban Petőfi Sándor költőnk az ő későbbi feleségét, Szendrey Júliát. Mint Tolnay István kertvárosi parókus lelkész, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese az előző években elmondta, mindenkit szeretettel várnak a bálra, mindenkit, aki szívesen támogatja az egyházközség törekvését. Ennek jegyében szabták meg a 120 lejes belépti díjat. Természetesen azon túl is lehet majd adakozni, és lesz tombolajegy-sorsolás is. A részvételi szándékot jelezni, illetőleg a belépőt váltani a kertvárosi lelkészi hivatalban lehet. A bálra szeptember 28-án, pénteken kerül sor, helyszíne pedig a Motel vendéglő.

Az előző nagykárolyi Júlia-bálokhoz hasonlóan most is sort kerítenek festményaukcióra, tombolajegy-sorsolásra, illetőleg egyéb jellegű kulturális műsorszámokra is számíthatunk az élőzenés mulatozás alkalmával. Akár a korábbi alkalmakon, ezúttal is lesz különleges meghívott, mégpedig HOMONYIK SÁNDOR EMeRTon-díjas énekes.

2

1