Jó ütemben haladnak

Megfelelő ütemben, egyre szemmel érzékelhetőbben közeledik a végéhez a nagykárolyi Kálvin-központ építése. KÉPGALÉRIA.

Az utóbbi időszakban gőzerővel folyik a megvalósítás, kívül és belül egyaránt folyik a munka. Mindez a hívek áldozatkész adakozása mellett a pályázati támogatásokból nyert összegeknek köszönhető – tudatta Tolnay István esperes, a Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség lelkipásztora.

A Kálvin-központ nevet viselő épületegyüttes immár „pirosban” van. A létesítmény építését a gyülekezet sokáig önerőből végezte, azonban 2015 után többrendbeli támogatás is érkezett határainkon innen és túlról. Az eddigi legnagyobb felhasznált összeget a gyülekezet a Magya

r Kormány Emberi Erőforrások Minisztériumától kapta 30 000 000 forintos összegben. A támogatás 2017 december végén érkezett meg a gyülekezet bankszámlájára. A támogatás felhasználása márciusban kezdődött el és május végén zárult le. A kertvárosi gyülekezet ebből az összegből nyílászárókat vásárolt a közösségi tér (lelkészi hivatal, hittanterem, tanácsterem, gyülekezeti konyha, valamint a két szolgálati lakrész) helységeibe, továbbá elkészült belőle a teljes tetőszerkezet, de közben jutott belőle még a betonpadló kiöntésére, a templomtér folyosójának alapozására és felfalazására is.