Képeken a Junior Day

Gyerekeknek szóló rendezvényekkel kezdődött a CareiFest. KÉPGALÉRIA

Junior Day – CareiFest – Nagykároly

Pénteken, augusztus 3-án 16 órakor kezdődött meg az immár második alkalommal meghirdetett CareiFest, mégpedig a Junior Day elnevezést viselő gyereknappal. A rendezvény számos kulturális, készségfejlesztő és egyéb természetű foglalkozást tartalmazott a gyerekek legnagyobb örömére. Voltak interaktív játékok, ugrálók, lehetőség gyurmázásra, puzzle-ezésre, lufifújásra, színezésre, építőkockázásra stb. A szatmárnémeti Festiland nagyon látványos szappanbuborékokkal érkezett, illetve egész pontosan azt a helyszínen fújták fel.

A nap szenzációja Mickey és Minnie egerek voltak – ők is a Festiland csapatától érkeztek. A jelenlévő gyerekek mindegyike közös fotót akart a mesefigurákkal… A Nagykárolyi Városi Könyvtár munkatársai mesesátorral örvendeztették meg a csöppségeket – magyarul, románul és angolul is meséltek nekik.

Bábos előadáson is részt lehetett venni. Előbb nagybányaiak adták el Ion Creangă Capra cu trei iezi meséjét, majd Hans Christian Andersen történetét kolozsváriak mutatták be. Ezeken az előadásokon is nagyon sok gyerek – szüleik és nagyszüleik társaságában – szórakozott.

A gyerekeknek szóló rendezvény közepette kézművesek állították ki portékáikat. Voltak bőrművesek, fafaragók, kovácsok stb. Mézeskalácsot, vagy éppen strudlit is lehetett kapni.

A rendezvény keretében Szolomájer Timi és Adrian Ștefănuți szolgált mint műsorvezető.

A CareiFest természetesen folytatódik: ma, szombaton, augusztus 4–én 19.30 órai kezdéssel Népek Folklórfesztiválját tartják. Ma a német hagyományok lesznek a középpontban, illetőleg érkeznek előadók Szlovákiából és Horvátországból.

Közlemény