Máramarosban a Könnycsepp Egyesülettel

Egy hetes táborozáson vesznek részt a Könnycsepp Egyesület által nevelt gyermekek és kísérőik, a máramarosi hegyekben. A kirándulás egy pályázat eredményeként jött létre, melyet az Împreuna-Egymásért Egyesülete (ASIEE) készített, a nagykárolyi önkormányzat kiírására.

Lőrincz Zoltán, az ASIEE vezetője elmondta, nagyon fontos eredményként élik meg, hogy idén nem egy-egy napos kirándulásokra vihetik a gyermekeket, hanem egy igazi, egyhetes táborozást tudnak számukra biztosítani.

„A mostani tábor kedvezményezettjei, elsősorban azok a szülők által elhagyott, vagy elfelejtett, megunt gyermekek voltak, akik a városunkban működő, egyetlen, önerőből fenntartott, gyermekotthonának lakó. Az otthon működtetését a Könnycsepp Egyesület vállalta, s a szervezet nagyon sok nehézséggel néz szembe a mindennapi kiadásaik fedezése során. Ez a tábor annak a már egy ideje tartó partnerségnek része, amelyet a két egyesület kötött egymással, s amellyel igyekszünk hozzájárulni valamelyest a működésükhöz. tábor összköltsége 17500 lej volt, ebből 10000 lejt a nagykárolyi önkormányzattól kaptunk egy projekt nyerteseiként. A fennmaradó összeget az ASIEE állta, leginkább az év elején begyűjtött 2 százalékos felajánlások révén. Aki év elején nekünk adta adója 2 százalékát, ők mind bepótoltak ennek a tábornak a létrejöttébe, köszönjük szépen a gyermekek nevében is. A programban együttműködő partnerként az ASIEE mellett, a Könnycsepp Egyesület, a Rock & Road MC motorosai tevékenykedtek együtt” – fejtette ki Lőrincz.

1