Norvégiáról, rénszarvasokról a kastélyban

Aurora borealis – a sarki fény is látható lesz azokon a fotókon, amelyeket a szilágysági fotós, Szabó Tamás készített a norvégiai utazása során. Szombaton, november 10-én 18.45 órakor kezdődik a bemutató, mely során Szabó Tamás, vetítéssel egybekötött élménybeszámolója lesz látható, hallható, Észak-Norvégiáról, a sarkkörön túli világról.

,,Északi fények, rénszarvasok, hideg, kaland – Norvégia. Képes élménybeszámoló Norvégia északi részéből, Tromsø-ból, ahova északi fényeket lesni indultunk, de ennél sokkal többel tértünk vissza” – fogalmazott az eseményről a főszereplő.

Szabó Tamás egy másik kiállítással is érkezik Nagykárolyba a hétvégén. A Károlyi-kastélyban zajló programok sorába remekül illeszkedik az a tematikus kiállítása, mely a Kastély Erdélyben címet viseli. Ez a program 18 órától kezdődik. „A Kastély Erdélyben, a kolozsvári PONT Csoport projektje, amiben 300 erdélyi kastélynak és kúriának készítettük el az adatlapját 3 nyelven (angol, román, magyar), illetve igyekeztünk ezeket a kastélyokat fotókon is bemutatni. Ennek eredményeképpen Szabó Tamás keresztbe-kasba szelte Erdélyt kastélyok után kutatva. Ennek a munkának az eredményét állítjuk itt ki” – írják az esemény ismertetőjében a két rendezvény szervezői, a Vasile Vénig László Fotóklubjának tagjai.

A programok látogatása ingyenes.

1

2