ProvinciArt a kastélyban

Szombaton, augusztus 4-én kora délután, 2 órai kezdéssel a Károlyi-kastély földszinti kiállítótermében tartották meg a ProvinciArt Egyesület tagjai kiállításának a megnyitó alkalmát. A tárlat keretében Gui Demeter, Lázin Csaba, Lendvay Zoltán, Fastus József, Virginia Pișcorean, Smaranda Nemethi, valamint Dorothea Fleiss alkotásait lehet megtekinteni.

A megnyitó kezdéseként Larisa Latiș kedveskedett énekszóval. A továbbiakban Kovács Jenő polgármester méltatta az egyesület tagjait. Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság vezetője is kiemelte a kiállítók művészi nagyságát, „hogy merszük van a szenvedélyüknek hódolni”. Sróth Ödön költő a 17 éve működő egyesület mindahány alkotójáról beszélt. Zárásként Koch Vanessza énekelt Szűcs József gitárkíséretében.

A kiállítást augusztus 18-áig lehet megtekinteni. A rendezvény az immár második alkalommal meghirdetett, és javában zajló CareiFest része, és a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, valamint a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ támogatásával szervezték meg.

Közlemény

PronciArt tagok kiállítása a Károlyi-kastélyban