„Szerintünk jól sikerült!”

A visszajelzések alapján elégedettek lehetnek a piskoltiak a községi ünnepükkel, a falunapi felhozatallal – mondta el Piskolt község alpolgármestere, Kovács Endre a Nagykároly és Vidéke hírportál érdeklődésére. Mint ismeretes, a hónap elején tartották meg idén a piskoltiak közösségi ünnepét, a Zöldségtermesztők fesztiválját. Egyébként ezentúl mindig július első vasárnapján tartják majd a falunapot – tudtuk meg. KÉPGALÉRIA

Az idei rendezvény nyitányán Varga Cosmin polgármester elmondta: „a község lakosai megérdemlik ezt az ünnepet. (…) Ilyenkor meg kell feledkezni az egyéb gondokról, és a jóra kell ügyelni.” Hangoztatta továbbá, hogy az általa irányított községi vezetőség mindenkoron támogatni fogja a zöldségtermesztők napját, hiszen Piskolt községet a megyében és annak határain túl egyaránt a különösen ízes termés okán ismerik, illetve becsülik. Kovács Endre alpolgármester az előtte szólókhoz csatlakozott, és arra biztatott mindenkit, hogy az értékesítési nehézségeket bár egy napra felejtsék el, és koncentráljanak a jó dolgokra.

Szerencsére az időjárás is kedvezőnek bizonyult! Annak ellenére, hogy egy ideig a szervezők a rendezvény lefújásán tanakodtak, s bő félórás szünetet is elrendeltek. A szél a későbbiekben mégis elvitte a mind sötétebb felhőket. A vihar elmaradt. A helyettes elöljáró elmondása szerint 40 ezer lejt fordítottak idén is a községi költségvetésből a fesztiválra. „Kevesebből nem lehet összehozni Szerintünk sikerült elég jól összeállítani a programkínálatot, hiszen egyaránt volt a fiatalabbaknak, az idősebbeknek szóló műsor, de persze a helyi gyerekek, az óvodások, az iskolások is felléphettek” – mondta el. Hozzátette: akár a korábbi években, ezúttal is volt bukaresti és budapesti sztármeghívott is. Éjfélkor pedig tűzijátékkal zárult a községi ünnep. A piskoltiak ünnepére szépszámú küldöttség érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Nyírbátori járásban található testvértelepülésről, Piricséről is.

Képek: PRO Music Stage