Táboroztak a rekettyések

Idéntől kezdve vándortáborrá alakították a Rekettye Népzene és Néptánc Tábor nevet viselő rendezvényüket a Rekettye Kulturális Egyesületének tagjai. Székely Sára, az egyesület vezetője elmondta, a kényszerűség szülte ezt a döntést, melyet azonban igyekeznek a legkedvezőbben kihasználni.

Nyolcvanan vettek részt a július 8–14. között zajló táborozáson, amelynek a magyarországi Encs városkája volt a helyszíne. A házigazdáik mindent elkövettek, hogy a táborozás időszaka tartalmasan és élménydúsan teljen: kézműves-foglalkozások, élőzenés táncház, kirándulás színezte a tábor egy hetét, amit nagyon élveztek mindannyian.

A táborban az alábbi oktatók tevékenykedtek: Majer Raji és Kati, akik magyarszováti táncokat tanítottak, Veres Zoltán és Eszter bonchidai táncokat oktattak, Rimán Barbara furulyát és gardonyt, míg Fodor Rajmond hegedűt, Bodó Emese pedig népi énekre tanította a táborozókat.

A szervezők nagyon hálásak mindenkinek, aki hozzájárult a tábor sikeréhez: elsősorban a szülőknek, segítőknek, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, a Communitas Alapítványnak és nem utolsósorban annak a sok nagykárolyi vállalkozónak, aki ismételten melléjük állt.

2