Táboroztak az ifisek

Minden reggel áhítattal kezdték napjukat a Nagykárolyi Református Egyházmegye KRISZ-táborának résztvevői az elmúlt hét során a Bihar megyei Hármaspatakon. A korosztályukat is foglalkoztató gyakori kérdésekről hallgattak előadásokat, kirándultak, strandoltak, sokat énekeltek és játszottak az ifjak.

A hét során olyan témákat dolgoztak fel az előadók, mint: Mikor lesz a világvége? Hogyan vélekedik a református egyház az okkultizmusról? Kell-e hinnünk az álmainknak? Léteznek-e ma is csodák? Ezekről a kérdésekről Kánya Zsolt Attila, Máté Loránd Árpád, Tolnay Adrien és Tőtős Beáta beszéltek a táborozóknak. Pap Dénes Zsolt egyházmegyei ifjúsági előadónak a programok megtartásában Bencze-Kádár Bertold, Bencze-Kádár Orsolya, Geréb Miklós, Nagy Norbert, Nagy Róbert és Zsákai Norbert segítettek. A hét során egy 12 kilométeres gyalogtúrát tettek Hármaspatakon, strandoltak Szilágybagoson, de volt cserkészfoglalkozás, focibajnokság, tábortűz és szalonnasütés is. Szombaton ugyancsak itt szervezték meg az egyházmegye ifjúsági napját, amelyre a táborozókon kívül az egyházmegye különböző településeiről csatlakoztak még fiatalok. Ezt a napot a magyarkéci Élő Kövek ifjúsági együttes koncertje tette színesebbé.

A nagykárolyi egyházmegyében minden évben tábort szerveznek az ifjak számára. A szervezők célja, hogy közelebb vezessék őket Istenhez, az egyházhoz, ugyanakkor lehetőséget kínáljanak a református fiataloknak egymás megismerésére. A tábort a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

2