Új kórházi gépekre pályáznak

A folyamatosan elromló kórházi röntgengépet önerőből, vagy pályázati pénzből származó finanszírozással szeretné pótolni a nagykárolyi önkormányzat.

Hetekkel ezelőtt került leadásra az a projekt, mellyel összesen 900 ezer euró támogatásra nyílna lehetőség. Ebből az összegből komoly felszereléseket tudnának vásárolni, amik közül több már nem működik, vagy épp a tönkremenés előtt áll.

1

A nagykárolyi kórháznak 700 ezer euróra lenne szüksége ahhoz, hogy elvégezhetőek legyenek a mindennapi betegellátáshoz szükséges vizsgálatok. A pályázatban a beszerzésre váró gépek szükségességét tekintve a röntgengépet tették az első helyre a pályázatíró iroda munkatársai, hiszen ez egy elavult készülék, amivel folyamatosan gondok vannak. Szerepel még a listán a Doppler-készülék, ami a nőgyógyászati vizsgálatokat segítené, mammográfiás vizsgálatokat lehetővé tevő készülék, laborvizsgálatok hatékonyabb végzésére szolgáló felszerelések is. Amennyiben sikerül elnyerni a finanszírozást, az komoly előrelépést jelentene a nagykárolyi egészségügyi ellátás minőségében.